Szeretettel köszöntelek a Jobbik Magyarországért Mozgalom klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jobbik Magyarországért Mozgalom klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jobbik Magyarországért Mozgalom klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jobbik Magyarországért Mozgalom klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mindig megnézem a Nők Lapját. Azért, mert vannak benne érdekes cikkek, ami nem csak nőknek szól. A 2009 / 25. számban a következő cikket lehet olvasni a címe:
” Korán serdül a gyerek a müzlitől, Beteggé tehet az egészséges életmód?„ Árvai Magdolna tollából.
Ez érdekes, mondom, és elkezdtem olvasni a cikket.
A cikk lényege az, hogy van egy család, aki egészségesen él, és az ételeiket egészséges forrásból szerzik be (tojás, hús, stb.), A lisztek, és a gabonaszármazékok a bioboltokból származnak.
Egy napon a 10 éves fiú csomót érzett a mellkasán, pontosabban a mellében, elkezdett nőni a melle. Az 5 éves kislánynak megjött a menstruációja…
A szülők kétségbe estek, és orvostól orvoshoz jártak, mire rájöttek az orvosok arra, hogy a fuzárium nevű gabonagomba által termelt DON toxin okozza a korai serdülést.
Érdemes elolvasni Mesterházy Ákos (Gabonatermesztési Kutató Kht., Szeged) tollából a következő cikket: Mikotoxinok és az élelmiszerbiztonság, a megoldás lehetõségei
Forrás: http://www.kfki.hu/chemonet/osztaly/eloadas/mesterhazya.html
Felhívnám a figyelmet a cikk -toxikológiai határértékek problémája – fejezetére.
A gomba által termelt DON toxin blokkolja az immunrendszert, és korai serdülést okoz.
Elemezzük ki egy kicsit a témát.
Amikor fogalmilag élelmiszerbiztonságról beszélünk, akkor a következő kellene, hogy eszünkbe jusson:
A minőség, mint fogalom, azt fejezi ki, hogy az adott élelmiszer minden vélt vagy valós tulajdonsággal rendelkezik, amelyet a terméktől joggal elvár a fogyasztó.
Ha bemegyek a bioboltba, JOGGAL várom és várhatom el azt, hogy amit ott veszek, ne tartalmazzon semmilyen olyan mikrobiológiai, fizikai, vagy egyéb szennyeződést, amely az egészségemre káros, vagy bele is halhatok.
A jelenlegi szabályozás szerint a gyártó felel az általa előállított termékért, nem a kereskedő.
Térjünk vissza a bio problémaköréhez. A biotermelésben nem lehet használni gombaölő szereket, így ha nedves, csapadékos az idő, melyet sok napsütés követ, a fuzárium fertőzés valószínűsége megnő a kalászosokban. Ekkor a gabonatermesztők permeteznek, mert muszáj.
A biotermelő gabonatermesztő nem tud mit kezdeni, a modern permetszereket nem használhatja a termesztésben, mert nem lesz a végtermék bio.
Az élelmiszeripari üzemnek a beérkező alapanyagot vizsgálnia kell, mielőtt feldolgozza, és termékké konvertálja, mert a végtermék gyártója ő, és a végtermékért ő felel.
Tételezzük fel, a feldolgozó észlelte a fuzárium fertőzést, mely határérték feletti. Azt mondja, nem veszi át, ezt megteheti. És javasolhatja, ismétlem, javasolhatja, hogy a terméket zárolja a termelő, (ne adja el semmilyen célra, semmisítse meg).
A kör bezárult, nem kerülhet forgalomba olyan termék, mely egészségre veszélyes.
Joggal várhatja el a vásárló azt, hogy minden olyan alapanyag, és végtermék, amely bioként fut, az legyen az, ami, minden fertőzési faktortól mentes.
Kötelezném arra a termelőt, hogy minden egyes 1 kg!! megtermelt, és bármilyen kereskedelmi forgalomba kerülő (akár humán élelmiszerről, akár takarmányról legyen szó) terményéről bizonyítsa be azt, hogy fertőzési faktort nem tartalmaz, kizárva a trükközést! Ne egy általános minőségi tanúsítvány fénymásolatát lássa a fogyasztó, hogy ő bizony biotermelő. A kettő között óriási különbség van!
Ezt ne az állam várja el, hanem a fogyasztó. Az állam, ha ilyet észlel, a törvény teljes szigorával sújtson le az elkövetőre.
Ezt el lehet érni, szükségesek hozzá komplex ismeretek, mind termesztéstechnológiában, mint tárolástechnológiában, mind az élelmiszeripari termékkonverzió során.
Ha ezt elérjük, a saját életünket tesszük biztonságosabbá.
Remélem a kislány szervezete, túljut a krízisen, és nem okoz nála fejlődési, és egyéb egészségügyi problémát.
A baj az, hogy a toxin nem bomlik le a szervezetben, csak kiürülni tud, és ez hosszú idő.
zs.zs.
barikád.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!