[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ime!


"2 Mózes 2, 10
A gyermek Mózes a szoptatás után kerül a fáraó lányához és onnantól kezdve, bár tisztában volt a származásával azért az udvarban nem biztos, hogy a Teremtő Istenről tanították volna.

Apcsel 7, 21
Mikor pedig kitétetett, a fáraó lánya felvevé és felnevelé őt saját fia gyanánt.
22
És Móze taníttaték az Egyiptombeliek minden bölcsességére, és hatalmas vala beszédben és cselekedetekben."

Nos............... ez sem az Isten dolgaiban való bölcsességre utal.
Móze a csipkebokornál kezdte szolgálni az urat, holott gyermeksége óta ki volt választva erre a feladatra.
Még egy indok amiért nem Mózes írta Jób könyvét.


Amire te ezt válaszoltad:

"Csabi!Szepen kerlek olvasd el II Moz 3.fejezetet,mielott ismet zagyvasagokat irnal!Nem akarlak egetni valaszommal,s igy errol ennyit egyelorre!"


Igéket idéztem egy helyen be, amikre te hívtad fel a figyelmemet, ezek a Jó magyar fordítású Károli Gáspár által fordított igék.
Te meg a beidézett igékre azt írod, hogy zagyvaság.


Ez is az egyik tanújel. Lehet, hogy Amerika és Magyarország között nagy a földrajzi távolság és bátor vagy azt mondani ami éppen a megfelelő fórumon az érdekeidnek a diktátuma, hogy bizonygatod, hogy a zsidók mennyire bűnösök, másik fórumon meg éppen az ellenkezőjét állítod, de nem nekünk embereknek kell erről számot adnod, hanem majd Isten lesz a számon kérő rajtad, ahogy mindenki máson is.

Ha meg a biblia állításait nyomozói módszerrel vizsgálva állítod, hitelesnek vagy hiteltelenek akkor ha a módszeredben hiba van, vagy éppen információ hiány, akkor könnyen találsz benne hazugságnak ítélhető részeket.
Ha meg egy kis kovász az egész tésztát megkeleszti, akkor egy kis hazugság miatt Istent is hazugnak ítélted a módszereddel.
A vitáink során gyakran mész szembe a Biblia közvetlen állításaival és utána inkább mindenki más hibás csak te nem.
Simulékony természeted van az éppen érvényes érdekeidnek megfelelően.
nem szeretnék egy háborúban attól függeni, hogy te adod a fedezetet egy feladat végrehajtásához, mert esetleg még megsajnálod az ellenséget és a saját mundérodat viselő katonákat lőnéd hátba.

Válasz

Batori Zoli üzente 13 éve

Kerlek Csabi kezd idezni azokat a "tobbszori"tanujeleket!Ha nem teszed azt fogjuk gondolni,hogy hazug ember vagy.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Zoli.
Többször is tanujelét adtad annak, hogy nem fogadod el hitelesnek a bibliát.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A Biblia hitelessegevel kapcsolatos dontesem,a hagyomanyos nyomozoi modszer alapjan dontom el:Egy balesetet 5 szemtanu allitja,hogy latta,es lenyeget tekintve ket kulonbozo tortenetet mondanak el.Ketten,szinte szorol szora ugyanazt allitjak,mig a masik fele tortenetet 3 lenyeget tekintve ugyanazt,de elteresekkel(mas szinu,es szamu jarmuvek,ferfi-no resztvevok mas aranya,idopont,stb.)A Nyomozo a 2 egybehangzo "tanuvallomast" felreteszi,hisz ugyanugy csak betanult szoveget lehet elmondani.A tenyleges szemtanuk mindig kulonbsegekkel tanuskodnak.Ez az emberi megfigyeles jellemzo tokeletlensegenek kovetkezmenye.A Jezus tortenetet 4 evangelista,lenyegeben ugyanugy irta le,de kulonbozoek a reszletek adatai(hallgatok letszama,az utolso"vacsora"helye,a nagy jezusi kijelentesek,imak szavai sorrendje,stb.Szamomra ez igazolja,hogy az evangelistak szemtanuk voltak,es tenyleges tortenetet irtak le.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Ha ez lehetséges volna, nem lennének még egyházakon belüli külön szekták sem.Amit legalább is én megállapítottam magamban,hogy külömböző korok világ vallásaival megegyező történetek, tanulságok,egyezése ami támpont lehet benne. Nagy probléma számomra, hogy olyan néptől származik, mely még napjainkban is vitatja és harcol a többi nemzet létezése ellen. Bebizonyítják nap mint nap tetteikkel és hivatkozásaikkal.Számopmra felmerül kérdésként, hogy most annak a közösségnek tagjaira vonatkozik amely leírta, vagy általában nemzetekre?Az előbbi meglátásaim alapján csak azt irhatom,hogy lelki ismerete fejletségének függvénye, hogy ki, hogy és mit fogad el a bibliából. És minden ember aki támpontként próbálja az ott leírtakat, az élettapasztalatai alapján fogja megtenni. Mivel minden embernek más az útja, feladata, tanulni valója. Igy teljeséggel lehetetlen,hogy minden ember egységessen értelmezze a Bibliát. Tehát a sok szöveg végére csak kirajzolódik, hogy senkinek nincs esélye arra, hogy a Bibliában leírtakat maradéktalanul egyformán ertelmeztesse minden emberrel. Meg próbálni ,élni, viszza élni azt lehet a Bibliára alapozva. De ha a lelki ismeret, vagy szándék egészen más akkor is lehet magyarázkodni, csak nem biztos, hogy van értelme. Végül is minden embernek az a hiteles amit, gondol megtapasztal, vagy cselekszik a Binliában leírtakra hivatkozva. Minden beszálgetés lehet értelmes csak a döntő, hogy milyen szándék vezeti a beszélgető partnereket.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Hát ezek ragyogó kérdések! Szerintem egyrészt , azon az alapon, hogy másik leirás nem lévén kénytelenek vagyunk elfogadni amit leírtak.. Annak ellenére, hogy a hozzáfúzött értelmezések és magyarázatok, egészen más megvilágításba kerülnek, abban a pillanatban, ahogy vele kapcsolatosan bármilyen uj anyag megjelenik. Szerény véleményem szerint az egész Biblia komplekszebb, rugalmasabb annál minthogy kijelentéseket lehessen tenni, vagy konkrétumokat meg állapítani lehessen. Ugy gondolom,hogy megegyezés abban lehet, hogy a leírtakat elfogadjuk, mert azok konkrétumként vannak leírva. Teszem, hozzá, hogy már az eredeti szövegek fordítása sem pontos minden esetben.Az ehhez fűzött értelmezések, atörténelem és a régészet fényében , megint kérdő jelezhetők. A történetek leírása környezetükből kiragadva , egy-egy adott történetre vonatkoztatva a sorokközötti szellemi mondani valót kell észre venni.Számomra meg a szellemi mondani valójában is benne van a buktató, mert mindenki saját szemszögéből és tapasztalatai alapján értelmezi.Végül is felmerül a kérdés, pontossan a rugalmassága és értelmezési lehetőségének ,lehetséges sokszinűsége miatt, hogy nem érdemes beszélgetés formájában, vita formájában egységes szabályként ráerőltetni az értelmezést , mert az szerintem nem lehetséges.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Kedves Janos Batyam!Meg kellene eggyeznunk bizonyos tampontban.Pl.elfogadhatjuk-e hitelesnek a most kezunkben levo Bibliat a maga 66 konyvevel?Vagy ha nem,mi az ami hiteles?Enelkul nem tudunk ertelmes beszelgetest folytatni.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Zoli! Én nem vitatom senki tudását állitását és elismerem,hogy ez ügyben tőlem sokkal tájékozotabb és okosabb emberek vannak. Az igazat megvalva, engem a feltevés fogott meg annak idején, mikor a Kumráni tekercsek restaurálásáról szóló filmben láttam, halottam, hogy tudosok nevezték igy a tekercset aminek töredékeit le is fordítgatták. Most maga az a feltevés, hogy valóban ha lett volna ideje Júdásnak (de még ebben sem lehetünk biztosak, hogy előtte nem beszélt-e valakivel aki ezt esetleg lejegyezte) elmagyarázta volna tettének okát? Meggondolandó az is, hogy valóban , a megfeszítés és egyeltalán a halál misztériumának beteljesülése, hogyan valósult volna meg, ha nem történik meg az árulás? Valahogy összefüggőnek érzem a dolgokat.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Bar nem nekem celoztad a valaszt,kerlek engedd meg,hogy beleszoljak!A Bibliat iro evangelistak(vagy az o tanitasaikat lejegyzo irastudo emberek),a sajat tapasztalataikat irtak le,s szemelyes meglatasukbol eredoen nemely dolgot-krisztusi tanitast-arnyalatnyi kulonbseggel figyeltek meg.A kulonbsegek nem erintik a lenyeges dolgokat,de igazoljak azt,hogy kulonbozo emberek kulonbozo korban,kulonbozo nezopontbol irtak le ugyanazt az esemenyt,tanitast.Az nyilvanvaloan lehetetlen,hogy az iskarioti Judas-aki elarulta Krisztust az egybehangzo szemtanuk tanusaga szerint-barmit maga leirjon Krisztus megfesziteserol,mivel a megfeszitest kovetoen felakasztotta magat,s meghalt a Biblia tanusaga szerint.Az viszont igen valoszinu,hogy a misebor elmet, szivet atforrosito hatasa alatt,vagy a notlenseg,sajgo fajdalmatol sok szerzetes osszehordott hetet-havat,melyekert maglyan tisztulast kellett volna elszenvedniuk,ha szerzoseguk kiderul,viszont annak neveben irkalni,aki ongyilkos lett,veszelytelen feladat.Az apokriff iratok zome ilyen alneven loditok szerzemenye.(Ezt igazolja tovabba az altaluk megnevezett kor eltero nyelvezete a hasznalt nyelvezettol,ugyanis kulonbozo korok kulonbozo szokinccsel,kifejezesmoddal rendelkeztek,s arulkodnak a hamisitok csalasarol.)

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Hááát,igen! De jó lenne abból a régi harci hagyományokból valamit vissza csempészni, amikor még,ha a vezérek ugy látták, hogy sok lessz a felesleges véráldozat , akkor ők maguk döntötték el kinek van igaza.Na de ,hol vannak már azok a régi és példát mutató vezérek? Mióta a simli és uszítás, gerinctelenségben rejlő felfedezések bevezetődtek az elit gyakorlatába, azóta ennek a lovagias és korrekt baj vivásoknak vége. Erre nem tudok mást irni.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A baj csak az a forradalmakkal,hogy azok vere ontozi termekennye a haza foldjet,akik a leg kivallobb emberek,s a gyalazatosak a csendes hatorszagbol uszitjak a lovoldozoket.Ezek a madzagon rangatok egy ilyen forrongastol nem fogynak,hanem szaporodnak,mint megbolygatott rakos sejtek.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Zoli! ez ellen csak egy orvosságunk lehet. Ahogy a görögöknél, lassan románoknál , elkezdődtek a megszorítások erre-arra való hivatkozással. Még az is meglehet, hogy a világban máshol is vannak saját hazájukat szerető emberek, akik elgondolkodnak azon, hogy vajon szeretnék e azt ami ellen harcol ez a nagytőke által kiútált közösség. Ennek kapcsán talán borul a közösség megítélése a világ néző pontjából. Ennek a lehetőségnek nagyon is áll a zászló.Akkor talán a legujabb forradalmi hullám is akár végig söpörhet a vén EURÓPÁN.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Oszkár ! A meglátásaid mind igazak az utolsó betűig. Abban csak bízni lehet, hogy a külömböző ellenzéki pártok manipulációja előbb vagy utóbb ,kicsit ki fogja józanítani a saját szavazóit is. Feltételezem, hogy azon szavazók akik oda szavaztak ahova, csak kiszurják, hogy nem az ő képviseletük az elsődleges a Magyar politikában.Csak rá jönnek szavazóik, hogy a politikusaik fő politikai irányvonala tesz a szavazóik életszinvonalára és csak tessék lássék foglalkoznak szavazóik élet helyzetével. Én is remélem, hogy Jobbik vezetői elég acélosak. Hogy karakának és szavatartóak az már a gesztusokból kiderült. És ez alapján gondolom én, hogy érdemes mögéjük állni és segíteni őket. És ők is számítsanak miránk.A kormány további döntései, intézkedései, majd fényt derítenek a szándékra, tettre. Hogy az ellenzék acsarkodik az egy dolog,s ahogy elnézem a kormányt nem igen zavarja (2/3-os többséggel a háta megett) Az igazi mald akkor derül ki, ha majd kormány döntésekkel kell az ellenzéki szavazatokat pótolni. Hogy az mszp-és Botox banya veri a nyálát az egy dolog, de csak addig még rá nem jön pártja, hogy ez már pártérdekek ellen való. Lehet,hogy ők maguk eltüntetik.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Csaba ! Írásomban egy bötü nem esett arról, hogy szerezték, vagy szereztették a Bibliát. Amit én ismerek és vallok róla. Arról szól, hogy sok evangélista lejegyezte a történteket, saját érzéseik, meglátásaik és véleményük alapján. Hogy aztán ebből a sok lejegyzésből csak a négy evangélista lejegyzései maradtak meg és ,foglaltatott , tagozódott egységbe, az már ugy gondolom, hogy a alakuló keresztény egyház manipulációja, Azért ha meg tudnám szerezni , elolvasni magyar nyelven a többi evangelista írásait , akkor lehet az szembe vinné a mai római katolikus egyházban uralkodó dogmákkal (hit tételekkel) Mert ha belegondolunk Júdás jegyzeteibe, bizony felmerül a kérdés, hogy vajon télleg negativ személy volt, vagy egy bátor ember aki vállalta évezredek multával is ezzel járó köz útálatot. Leírása szerint Jézus kérésére vállalta az árulás cselekedetét, hogy beteljesedjék az íge. De ha nem jól tudom, kérlek javíts ki. Nem véletlen, hogy a kumráni tekercsek ha megfognak jelenni a köz tudatban, az egyház lehet meg inog, és piszkosul fogja átkozni Ireneusz pápát.Egy biztos, amit csodálatosnak tartok a Bibliában, hogy minden ember a mentalitásának, megfelelő példa beszédet megtalálja .. Az hogy, kinek milyen példabeszéd tetszik, vagy valja magáénak, az szándék kérdése. Ez az életnek sokoldalu átgondoltsága és átültetése példabeszédekbe ,és mindezt ugy ,hogy bármely korban élő ember tudja vonatkoztatni saját korára , helyzetére egy csodálatos ragyogó művé tette, és talán azt is mondhatom, hogy az emberi korrektség,moralitás mérdkővei a benne foglaltak. (annak ellenére is,hogy a többi evangélista meglátásait nem ismerjük.)Mert hát a sivatagban bolyongás , mérdföld jelzőkövek (vagy is támpontok nélkül az bizony életveszélyes vállalkozás lenne.)nélkül nem vezetne sehova. Szerintem, nem az a kérdés a Bibliában, hogy igaz- nem igaz? Az a nagy kérdés mi az amit abból követendőnek itél meg az ember.

Válasz

Kovács Oszkár üzente 14 éve

Azért, hogy leplezzék vele az igazit. Eltereljék a figyelmet saját magukról és törekvéseikről, céljaikról. Ismét egy közhely: "legjobb védekezés a támadás". Mivel ezen lobbi csoportoknak elég nagy politikai és gazdasági befolyásuk van a világ minden részén propagandájuk - amely úgy tűnik folyamatos és megállíthatatlan - nyitott fülekre is talál. Azt külön szégyennek tartom, hogy hazánkban is. Tegnapi parlamenti események - köztársasági elnök beszéde, /szándékos a kisbetű használata/ bizottsági elnöki elosztás stb - tükkrében egységes a politikai álláspont a Jobbik ellehetetlenítésére végül pedig eltiprására.
A valódi acél csupán hajlik a terhelés alatt, de nem törik. Ezt sem szabad felejteni. Ehhez azonban az kell, hogy az közel 850 ezer ember most álljon ki igazán azon meggyőződése mellet, amelyre szavazatát adta.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Mit gondolsz miert kell a Jobbikot naci,fasiszta,rasszista partnak beallitani a vilag kozvelemenye elott?

Válasz

Kovács Oszkár üzente 14 éve

Csaba!
A Bibliát - és nem "bibliát" - nem szerezték, hanem írták, lejegyezték. Szerezni dolgokat, anyagi javakat szoktak, olykor nemtelen eszközökkel is.
Egy kérdésem van csupán hozzád. Te komolyan hiszel abban a Biblia értelmezésen keresztül levezetett elméletedben, hogy azon nép, vagy nemzet, amely ellenáll a zsidó-cionista világuralmi törekvésnek és nem hajtja önként és dalolva rabigába a fejét azt az egyetlen igaz Isten eltörli a föld színéről?
Pajtás ez aztán az igazi fajelmélet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

János
Nem zsidók szereztették a bibliát.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Csabi!Nagyfiu vagy mar,s kerlek tanuld meg,hogy a Biblia egy nev,es nem altalaban"konyvek"mint a szo eredeti jelentese.Nagybetuvel irjuk.Ha egy kereszteny ennek ellenere kovetkezetesen kisbetuvel irja,az vagy muveletlen,vagy megveti azt.Kerlek ne tedd!...A deportalasok kovetkezmenyeivel egyetertek,de 100%-os okot szolgaltatott a zsidkon kivuli mindenfele nemzettel valo kegyetlenkedes is.Nemetorszag kulonlegesen szerencses 20.-21.szazadi tortenelme pedig nyilvanvaloan a zsidok megtisztogatasa,meg a munkara valo eredmenyes nevelese miatt tapasztalhato.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Áldott aki izraelt áldja (lemaradt a szövegből, de idekívánkozik, hogy szolgálja) És átkozott aki átkozza. Kitalálta mindezt a zsidó,aki a biblia szerkesztői is voltak? Átkozza őket a jó édesanyjuk. Nem átkozódok, mert egyrészt hiszek abban,hogy minden átok visszaszáll az átkot szórófejére, hogy megtapasztalhassa a kívánalmai következményét. Más részt nem vagyok sem zsidó ,sem cigány.. Harmad részt, meg kutya ugatás nem hallatszik az égbe. negyedrészt meg lesz@rom, zsidó, cigány vag yakármilyen nemzetiségü is ha az ország érdekei. és rajta keresztül az én érdekeim ellen megy az nekem ellen ségem. Leszarom, hogy mi a vallása vagy honnan jött.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

János.
Azért van sokszor bajban Magyarország is, mert félremagyarázzák a bibliát.
Nagyon sok nemzeti tragédiát el lehetett volna kerülni ha nem magyarázzák félre.
Pál apostol nyíltan írt a zsidógyűlöletről, hogy milyen átkokkal kell szembenézni annak, akik "Kevélykednek ellenük.
De Néhány Babiloni király is elismerte, hogy nagy átkok szállnak azokra, akik igazságtalanul gyűlölik őket, vagy háborgatják.
Nabukodonozor is elismerte, hogy egyetlen isten van, és Ahasvérus király is ezt tette.
A Biblia több szakaszában is le vannak írva átkok amik Izrael gyűlölőire szállnak.
"Szétszórja őket az Ur:"
Más népek szolgálatába alázza őket Isten.
Az egész országcsonkítást el lehetett volna kerülni, ha gyermekeket és anyákat nem vagonírozzák be, úgy mint ha bűnözők lettek volna és nem küldik ki haláltáborokba, ahol halálra dolgoztatták őket és csak nagyon kevesen tértek vissza.
Így bánt velünk is Isten.
Ahogy ő ítél az a szemet szemért elv.
A magyar embereket is bevagonírozták és ártatlanul elvitték haláltáborokba, ahol halálra dolgoztatták őket és csak nagyon kevesen tértek vissza.
Ahogy akkor a zsidóságot bűn nélkül és koholt vádak alapján megfosztották eleink a hazájuktól úgy elcsatolták és hazátlanná tétetett sok magyar is a saját földjén szolgájává válva a Román népnek, a Szlovák népnek, a Rácoknak, és a Szerbeknek....stb
Ha abból nem tanult a Magyarság és megint zsidógyűlölővé válik, akkor meg ismétlődhet a lecke.
Én nem akarok olyan országban élni, ahol nem a Magyar van otthon.
De akik nem akarják hogy Magyarország a Magyaroké legyen azok kitalálhatnak bármilyen indokot a zsidó, vagy cigány gyűlöletük igazolására, és akár még jól hangzó hazugságokat is elhitethetnek erre fogékony emberekkel az eredmény évezredekkel korábban meg lett mondva:
Áldott aki Izraelt áldja és átkozott aki átkozza.
Aki nem tudja áldani az legalább ne átkozza, hogy a hazája ne legyen átkozott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Andi.
Azért beszéltem az Angliában született muszlimokról, mert őnekik az a hazájuk, de a metrós és a buszos merényleteket ott született merénylők hajtották végre.
Tehát nem lehet általánosítani a hazavédelemmel a terrorizmust.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Janos!Ha tudsz valamilyen ertekes muvet,amit nem lehet felremagyarazni,kerlek tudatsd velem!

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

A biblia az ugy van meg írva és meg fogalmazva, hogy mindenki értse azt amit akar. Neked is leírom ,hogy az emberi szándék kérdése, hogy ki miként és milyen szándékkal magyarázza a bibliát. Épp ezért irány adó lehet minden jó szándéku embernek, de hivatkozási alap is lehet mocskos szándékok igazolására. És pont azok az emberek hivatkoznak rá, akik Jézust keresztre feszítették? Pont az az egyház ,mely a judeizmusból született, és mai napig dokumentomokat tart vissza a világ elől. ? Mely akkora pénz ügyi háttérrel rendelkezik, hogy külön szakemberek kellenek ,ahhoz, hogy vagyonát kezeljék? Pont az az egyház, melynek feje még mindig kétséges ,tisztázatlan körülmények között hunyt el.? Mi is a külömbség a vallások között? Csak annyi, hogy mindegyik másképp magyarázza és tanítja ugyanazon történéseket. És az érdekes a dologban, hogy külömböző egyházak, de ami a szellemi síkra vonatkozó állításokat illeti attól nem mernek eltérni. Ez az egy téma amiben egyházak egyet értenek..Ami még az egyforma jellem, hogy egyformán hatalom éhesek és ennek szolgálatába állítanak minden létező, nem létező vallási dogmát.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Csabi!! Valahogy több információt kellene gyüjtened az izrael állammal kapcsolatban. Vajon a biblia megszerkesztésében, A sion jegyzőkönyvek létre jöttében is a Szovjet únió a felelős. Már pedig a közel kelet és a világ politika alakulásában nem hiszem, hogy szovjet únió inspirálta volna zsidó államot. A mai orosz állam örül, hogy van egy juka amin kijön az ürülék. Van ott is bőven a maffiától kezdve zsiványig, akivel meg van a maga nyomora. Az izraeli államot amerikai zsidók alapították amerikai pénzen , ensz segítséggel és szorgalmazással, de még a háború kitörése előtt. Amikor szerencsétlen szovjet únió élet halál harcot vívott és legkevésbé foglalkozott rüszü zsidokkal, akkor már kész volt a terve amerikai zsidóknak, Hitler hatalomra juttatása, Izrael állam megalapítása, és a mai világuralmi törekvéseinek alaptervei. Mit gondolsz arról, hogy a titkos vallási közösségek, külömböző szövetségek, melyek ma is titkosak ,ki a fenének a kezében öszpontosulnak?Azokhoz a titkos társaságokhoz melyek már az 1800-as évek végén funkcionáltak, és átkerültek európában is , a z oroszok műve volt? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Ugye azt sem, hogy a dicső izrael fiai az arabokat vallási ünnepük idelyén megtámadták katonailag (6-napos háboru),hogy a moszád, idegen országokban politikai gyilkosságokat követ el.és gyakorlatnak feltüntetve izrael fiai feltérképezik az európai országokat és mindezt Istentől feljogosítva teszik,? Mi abban a csoda ha népek és nemzetek szintén Istentől feljogosítva ellenállnek mindezen törekvéseknek. Ezek a dolgok az emberek dolgai, hogy megoldják. Isten az megadta a lehetőséget a választásra,hogy smint élünk adományaival azt az emberekre bizza. Tudod a szabad akarat törvénye erre is vonatkozik. Semmi más függvénye ennek nincs mint az emberi szándék. Hogy valami jó vagy rossz az szándék kérdése mégpedig az emberi szándék kérdése, és nem vallási dumán alapuló hatalmi harc kérdése.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Ez a Biblia felremagyarazasanak,es lejeratasi kiserletenek leg talan kivallobb peldaja.Keresztenyseg ellensegei!Tanuljatok Csabitol!O tud valamit!

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

Csabi!Kerlek tanulj meg olvasni,es akkor nem teszel fel egy ilyen ertelmetlen kerdest!"És Zolit sem értem, hogy miért lennének a muszlimok zsidók?"Ha ennyire nem ertene egy 80 eves neni,csak mosolyognek.

Válasz

Kovács Oszkár üzente 14 éve

Tévedtem a megszóllításban!
Előző hozzászólásom Kovács Csaba 7 órája kelt hozzászólásához tartozó reagálás.

Tehát helyesen:
Kedves Csaba!

Válasz

Kovács Oszkár üzente 14 éve

Zoli!
Ne haragudj, de amit itt leírtál az egy zagyvaság, amelybe belekevertél a politikától kezdeve, a gazdasági, katonai helyzeten keresztül még a bibliai idézeteket is a realítások figyelembevétele nélkül.
Nincs most lehetőségem a részletek kifejtésére, de csupán náhány szempont:
1/ Mely országokban és milyen intenditású - múltban és jelenleg is működő - mozgalomak hatékony lobbi tevékenységének eredményeképpen jött létre Izrael mint önálló állam a II világhaború után?
2/ Az USA a jelenleg viselt háborúit - Irak, Afganisztán - ugyanúgy nem fogja megnyerni, mint ahogyan nem nyerte meg a Vietnami háborút sem pedig az akkor nagyobb katona-politikai jelentőséggel bírt volna. Haderejének jelentős részét lekötik ezek a háborúk és jelentős gazdasági terhet jelentenek számára. Szövetségesei egyre vonakodva vesznek részt ezekben a harcokban, sőt fokozatosan ki is vonulnak onnan. A katonailag fokozatosan megerősödő Irán megtámadása már megoldhatatlan feladattá válik számára, sőt egységbe kovácsolná a jelenleg még nem egységes szunita és síta iszlám vallási irányzatú országokat.
3/ Az olaj, mint energiaforrás - mivel nem megújjuló hanem véges - elveszti jelentőségét az új enrgiaforrásokkal szemben.
4/ Izrael állam mint katonai hídfőállás a 2/ és 3/ pontban írtak szerint elveszti "katonai hídfőállás" szerepét.
5/ Jelenleg "még félig hivatalosan sem elismert kiszivárogtatások ellenére" az 1/ pontban említett lobbicsoportok tevékenységének eredményeként dolgoznak egy terven amely szerint az Izrael állam területén élő lakosság fokozatos evakulásának a menetrendje. Ennek a folyamatnak az elején tartunk most.
6/ A jövőben nem az EU, hanem Kína és távol-kelet lesz az új világrend központja. Lásd gazdasági, katonai hatalmának és nem utolsó sorban lakosság számának növekedését.

Hozzászólásod utolsó mondatával egyet kell, hogy értsek, ugyanúgy mint Andi 2 órával ezelőti hozzászólásában tett azon kijelentésével, hogy fölösleges ezt a vitát tovább folytatni. Nem kívánom elvenni a kedveteket azért folytassátok csak.
Nem állítom tévedhetetlen vagyok, de kérlek próbáld meg ezen szempontok alapján is végiggondolni a jelenlegi helyzetet.
Nem vagyok állandóan gépközelben, amennyiben válaszolnál és én nem reagálok az ne tekintsd elutasításnak.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Három dolog van a világon ami az emberiség igazi rákfenéje. És ugy néz ki a dolog talán a pusztulása is. A vallás, A politika, A bankok. Ez a három annyira összefügg, hogy egymás nélkül nem létezhetnek, és mégis az emberi történelem folyamán , mindig egyedi uralmat, hatalmat akar magának a földön. Ha belgondolsz, hogy az egyházak az ember lelki ismeretére apellálnak hatalmi céljaik elérésére.. A politikusok hatalmi erőszak rendszereikre támaszkodva erőszakosabb és gátlástalanabb eszközöket is bevetve ugyanazt akarják mint a vallási vezetők. A bankár meg a zsebeden keresztül, téged, anyagi javaid beszabályozása révén akar az uralma alá hajtani. Egyenként is undorító, hát még a három együtt, nem sok jót ígér, ígérgetés ellenére sem..ISTEN mentse meg ezt az országot attól, hogy nem csak vallási, hanem politikai ,területi harcok célpontja legyen ez az ország. Elég nekünk a politikai hatalomért küzdő elit, és a vallási hatalomért küzdő zsidó -keresztény csatározások is. Ha ebbe még a muszlim is beszáll, akkor anyi.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Csaba !! Legyünk már felnöttek. A vallást, azt hagyjuk az öreg asszonyokra meg a papokra. A vallás az emberi történelem során sok bajt , kalamajkát csinált és emberi életek millióit oltatta már ki. Még pontosabban fogalmazva a vallás köntösébe bujt hatalomra, jólétre , áhítozó vallási vezetők. Teljesen mindegy,hogy zsidó, muszlim, keresztény. A sok emberből hite révén , vallási őrültet fanatikust csinál, aki képtelen észre venni,hogy csórón, szegényen és nyomorultul pusztul el, él a családja, aki ugyanerre a sorsra jut, mint ten mega. Ezt meg lehet köszönni a vallási vezetőknek.. akik megáldják az igaz ügyért harcoló fegyvereket, most és mindörökké. Ha az emberek megtanulnák, hogy mia vallás és a hit között i a külömbség. nem lehetne nemzeteket a vallás révén össze uszítani.A dolog ott kezdődik, hogy ha én beszélni, imátkozni, vagy kérni akarok valamit a szellemi szinten , ahhoz nem kell pap . Ne ő mondja meg, hogy az általam tapasztalt dolgokat, hogy és miképp értelmezzem és ne mondja meg, hogy azt, hogy tehetem. Mert ha meg akarja szabni az már nem a hitem, hanem valakinek az akarata ami nem biztos,hogy az enyém. Vagy is szellemi szinten való akarat befolyásolása, közös jelzővel illetve VALLÁS.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem az Angliában született muszlimokról beszéltem,hanem azokról,akik a hazájukban maradtak.Az ígéret földje pedig nem Izrael,ahol mást sem látsz csak kietlen pusztaságot,sivatagot.Vésd jól a fejedbe,hogy nem azért vándorolnak el a hazájukból,új honfoglalósdit játszva,mert az a föld a kánaán.Azért jönnek hozzánk és a környező országokba,mert a Kárpát medence a kánaán.Egy kicsit nézhetnél tovább is a bibliától,talán rájönnél,hogy annak a fele is csak kamu.Az Ószövetséghez semmi közünk.
A mi Istenünk nem harag tartó,nem kér gyerek áldozatot ,stb.Most lehet,hogy kicsaptam nálad a biztosítékot ezekkel a szavakkal és megkérdezheted,hogy lehetek hívő ember.
Amíg rá nem ébredtem a dolgokra addig én is elhittem a biblia minden szavát.
De,ha nyitott szemmel keresgélsz a sorok között és nem csak olvasol,majd rá jössz te is,hogy milyen hazug világban élünk.Jézus mondta:akinek van füle az hallja meg.
És innentől kezdve nem vagyok hajlandó ezt a vitát tovább folytatni.
Mindenkinek szíve joga,hogy miben vagy KIBEN hisz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Andi.
Mi a hazavédelem egy Angliában született muszlimnak?
Miért védené a hazáját az aki a saját népéből való nőket és gyermekeket robbant fel?
És Zolit sem értem, hogy miért lennének a muszlimok zsidók?
Csak a tisztánlátás kedvéért:
Az Izraeli agresszió látszatának fenntartása a Szovjetunióból indult a hatvanas évekből.
Az akkori Szovjet fegyvereladásokat megháromszorozta az, hogy a környékbeli arab és egyéb országokat a Szovjet, baráti figyelmeztetés "felkészítette2 arra, hogy az egész közel keletet le akarja rohanni az alig Dunántúl méretű alig másfél milliós lakossággal rendelkező Izrael.
Azokban a "figyelmeztetett országokban épp a Szovjet jelenlét biztosította akkoriban Hitler könyvének elterjedését, és az akkori politikusok ezen keresztül alakították ki a mai Izrael képüket.
Ez a mai napig meghatározza a közel kelet feszült helyzetét.
A vallásukat jól ismerő Orosz politikusok a mai napig a múlt ezen szálait mozgatva tudnak sikeres politikai befolyást gyakorolni.
A bibliának a közeljövőben lezajló eseményeket előrejelző könyvében, ami a János Jelenésekről szóló könyve szerepel is egy kép ami egy Izrael elleni háború kirobbantásának kísérletét írja le ami késöbb Egy lehetetlen helyzetből való Izraeli győzelemmel végződik.
Isten nem véletlenül jelenti ki a bibliában többször is, hogy azokat a nemzeteket amelyek szembeszánlak Izraellel és gyűlölik, vagy megtámadják, akár el is törölheti a föld színéről, vagy más népek szolgájává teszi őket.
Ezt mi magyarok épp most éljük, mert az elcsatolt területeink magyar lakosai idegen országok jólétén kénytelenek dolgozni.
De ez még csak figyelmeztetés.
Az egyesült arab hadseregek is le fogják hívni az orosz baráti segítséget, de mint mondottam, a teljes haderejük megsemmisül és ez megint egypólusuvá teszi a világot.
Amerika helyett az Európai unió válik a világ legnagyobb katonai hatalmává, aminek nem kell számolnia a közel keleti államok haderejével és Oroszország is csak egy meggyengült óriás lesz.
Nemrég Izrael gazdasági jelentőség nagyon megerősödött, mert kiderült, hogy annyi olaj van alatta mint az arab öbölben.
Ezért az elfoglalására most alakuló katonai szövetség a zsidógyűlölet terjesztését úgy kihasználva, mint annak idején a Szovjetúnió szövetségesi rendszert próbál kiépíteni.
Ennek a zsidógyűlöletnek a hangoztatásával a jól megfizetett szervezetek által támogatott politikusok a legfőbb haszonélvezői.
De ez sajnos a jövőben súlyos károkat okoz az adott országoknak.
Ennélfogva lehetséges, hogy az Európai Uniónak a jövőben hazánk csak anyagi támogatója lesz, és nem haszonélvezője.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A muslim terroristakat meg meg lehetne erteni,ha katonak ellen robbantgatnanak,de piactereken,buszokon,s jellemzoen civilek ellen teszik.Micsoda isten lehet az,aki megjutalmaz valakit azert,mert masvallasuakat megolt onmagaval egyutt?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem miden arab terrorista és nem minden terrorista arab.
Egyébként csak a hazájukat védik Irakban is,Afganisztánban és mindenhol,ahol öngyilkos
merényletet hajtanak végre.Tiltakoznak a hazájuk megszállása ellen.Náluk ez a halál mód dicsőség.Nem bólogató birkák mint mi vagyunk.Nem azt mondom,hogy nekünk is
fel kell magunkat robbantani.De jó lenne már felébredni ebből a száz éves Csipkerózsika álomból.

Válasz

Batori Zoli üzente 14 éve

A vilagban tortent terrortamadasok nehany elhatarolhato retegbol indulnak ki:Regebben elenyeszo mennyisegu kommunistatol(nyugati),muslimoktol,illetve szervezett formaban a MOSAD-tol.Ez nyilvan nem jelenti,hogy minden muslim,kommunista,vagy zsido terrorista,de szinte kizarolag az o ideologiajuk kovetkezmenye az alattomos gyilkolas.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az iszlám világ radikalizálódása világméretű jelenség. A londoni terrortámadások döbbenetes sajátossága, hogy az akciókat Angliában született muszlimok követték el. Megfigyelhető, hogy a tősgyökeres európai lakosságban növekszik a bizalmatlanság a muszlimok iránt, akikkel kapcsolatban többször az volt a tapasztalat, hogy először muszlimok, és csak ezután polgárai az adott országnak, ahol élnek. Ezt igazolja az az eset, amikor az első öbölháború idején egy muszlim amerikai katona hirtelen tüzet nyitott katonatársaira. Az Abu Garib börtön fogolykínzásaira is egy amerikai muszlim hívta fel a figyelmet…

„A terrorizmust aktívan támogató vagy gyakorló angol muszlimok száma rendkívül alacsony – a teljes iszlám lakosságnak kevesebb mint egy százaléka” – vélekedik a brit Sunday Times hírszerzési forrásokra támaszkodva. Az angol muszlimok egy százaléka azonban tizenhatezer embert jelent! Tehát az angol hírszerzés szerint Angliában akár tizenhatezer ember is „aktívan támogatja vagy vesz részt” terrorista akciókban. Amennyiben ez az arány kivetíthető a többi nyugat-európai ország iszlám lakosságára, a terroristáknak hatalmas tartalékaik vannak…

Ha ide is Terrorista szálak kerülnek és nem csak tranzit országgá válik Magyarország, hanem cél állammá, akkor Itt is lehet a közeljövőben Terrortámadásra számítani, hiszen a Zsidógyűlölet fedésében még támogatottá is válnának egy Hazánkban megjelölt célszemély, vagy célpont elleni támadásra az öngyilkos merénylők.
Nem lenne jó, ha tömegközlekedési eszközökön, vagy piacokon demonstratíve, robbantásokat, hajtanának végre Iszlamista terroristák, hiszen hazánk katonai ereje, képtelen egy szintén demonstratíve megtorlásra, az ártatlanokért.
A politikai zsidógyűlölet igazából olyan szálakat fedez, amit az Iszlám, a keresztény világ ellen végrehajtandó, Mohamed által a Koránban sokat hangoztatott parancs végrehajtásának előkészületeit fedezi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Különböző újságokban jelent meg.
Egy Horvátországi internetes lap közölte korábban.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Hogy ott volt az, honnan tudod? Vagy valaki súgott? Azért nem lenne az sem baj ,ha leírnád esetleg eredetileg, hol láttad a felvételt, ha már állítod , hogy "ott volt az"

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Kedves Andrea. Nekem is ez volt a reagálásom ,ahogy az első képre pillantottam, és ott nem szerepelt harmadik személy.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Biztos időközben elfáradt Vona Gábor üllepe és muszáj volt eggyet járnia. Aztán meg elfelejtette melyik széken is ült mielőtt felált? Vagy a mahinátor volt olyan hülye, hogy a következő feltöltésnél nem figyelte, hogy melyik oldalról szólt az előbbi felvétel ami már egyszer felvolt töltve.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Ha jól megnézed az egész képet, észre lehet venni az ujonnan hozzátett részt, ami a Vona Gábort ábrázolja. Ugyan is jobb a minősége,és az a képrészlet egy másik felvételhez tartozik, aminek tán az eredetét is ki lehet nyomozni. Mindent összevetve egy silány férc munka. Hiába még gyakorolnia kell az ezt a képet feltöltőnek.

Válasz

Palotai János üzente 14 éve

Ha minden ilyen hiteltelen ,mahinált fotónak, amit vagy figyelmeztetésként, vagy akármilyen szándékból feltesznek, csak arra jó, hogy eszünkbe véssük. Figyelem elterelés a JObbik lejáratása a cél és ezt nem kéne elfelejteni. A hirbe kevert vezetőinknek azonnal kellene élnie törvényes jogaival és feljelentést kellene tennie az azt világhálóra felrakó ellen. Főleg ami a hamisítványokat illeti. Bizom benne lessz enyi a vezetőinkben. Nagyon nem jó fényt vetne ha csak hallgatnának.Hát ,igen .Kezdik igazi arcukat bemutatni keményen az ország ellenfelei. Vagy is tüzzel, vassal, a leg aljasabb emberekkel, módszerekkel lejáratni a vezetőinket és aztán az egész jobbikos csapatot. Ha nem vigyázunk ,még az egész rendszerváltás óta elkövetett szemétségeiket is a nyakunkba varrják. Maradjunk radikálissak és ha kell bátrak is mert ha vezetőink egyedül maradnak az nagy baj lessz.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ott volt az, csak a képet túl nagyra méretezte a Networkos feltöltéskezelő.
Talán ezért nem látszott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez a kép eddig nem így volt feltöltve.Érdekes módon Vona Gábor csak utólag került oda.
De teljesen mindegy ez úgy,ahogy van egy nagy hülyeség.Ez a cikk a Jobbik lejáratásáról szól.Most már nemcsak fasisztának neveznek minket,hanem terroristának is.Ilyenkor mindig Szegedi Csanád szavai jutnak eszembe:Ha valakiről azt hallom,hogy fasiszta,akkor tudom,hogy csak HAZAFIRÓL lehet szó.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem írják, hogy mellette van, hanem azt, hogy tőle jobbra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Csaba!

Légyszíves, írjad meg, miért raktál fel ilyen cikket, mi alapján , hiszed le ezt a marhaságot?
Vagy mi motivált ebben?
Flores mellett nem Vona Gábor van, a többit nem is említem, mert még nagyobb hülyeség.
Várom válaszod:

Kelemen Sándor

Válasz

Izsák Ferenc üzente 14 éve

Mi akar ez {ITT}lenni??

Válasz

Hula Antal üzente 14 éve

Aki ezeket a hamis vádakat le merte írni az bizonyítsa be a leírtak hitelességét mert különben rágalmazásért be lesz perelve.Ezek súlyos vádak a Jobbik szemszögéből .Nem csak,hogy nem Vona Gábor de még Morvai Krisztina sem ismerhető fel a bemutatott képen..Megbuktál te sötétben bujkáló rémhírterjesztő!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A képen Rózsa-Flores mellett nem Vona Gábor látható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem illik erre az oldalra ilyet kitenni.

Válasz